Diagnózisok... ADHD, OCD, Autizmus és amire még nem találtak diagnzózist
https://kallaied.wixsite.com/.../iras-az-irashoz-avagy...
Sokszor gondolhatják azt az emberek -olvasóként, íróként- hogy másoknak, a közönségnek szólnak az írások. Nincs kizárva...viszont a legfontosabb olvasó MAGunk vagyunk.
Valaki azt is kérdezheti akkor miért tesszük ki a nyilvánosság elé, miért mutogatjuk.....
Talán más is talál benne valamit...
Talán mert "Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek" (Karinthy Frigyes - Előszó)
Talán reméljük, hogy akik nem hallották a szavakat, most meghallják, talán...
Talán....
"Apró magokként,
szállnak messze,
s otthonra találnak
a szívekbe."
(Kállai Angelika - Szél szárnyára bízom)
Soha nem tanulmányoztam a #neurodivergens fogalmat az #autismus -t, az #OCD -t és társaikat, amiket diagnózisként adnak az "okos, hozzáértők" tudományos alapon.
A fiammal köszönt be a világomba. (na jó.. már itt volt előtte is) de nem tudatosan, nem elismerve.
Csak most látom ahogy visszanézek.
Nem volt még 2 éves amikor kapott egy sárkány tojást. Összeraktuk a két felét a tojásnak és ő "kiakadt", toporzékolt, sírt, és azt mondta, hogy nem jó. (mivel akkor kezdett beszélni nem tudta igazán elmagyaràzni mi a gond). Néhány hónap után vettük észre, hogy a tojás apró mintái nem egyeztek összerakásnál.
Nem tudtunk uszodába járni, holott imádta a vizet, mert nem bírta elviselni magán a nedves fürdő nacit. Így amikor az időjárás engedte, tengerparton élveztük a fürdőzést, ő pucéran.
Nem voltam elég " bátor" hogy otthontanulàst válaszam neki az iskola helyett (UK-ben élûnk). Tettem mindezt annak ellenére, hogy az otthontanulás ott kiabált a teremben azóta mióta a lányom elkezdte az iskolát. Főleg az első évben iskola után itthon próbálta kiadni magából a túl sok mindent(energiát) és rohangált, ugrált, asztalra mászott. A "viccess" hogy meglátogatott egy tanácsadó minket és csak nevelési -hogyan szóljunk rá - tanácsokat adott. (nem, nem vettem meg a dolgot rosszul voltam minden ilyentől, igazából az óvodáktól, iskoláktól is rossul vagyok még most is)
Hogy mi van most, 12 évesen?
csak 4 féle ételnek elég nehezen nevezhető dolgot eszik, soha nem visel hosszú nadrágot, kabátot (még hidegben sem) Érzékel mindent, és nagyon. Néha fél is attól amit "lát". Bármilyen program, számítógép, kütü a kezébe kerül azonnal tudja hogy működik.
És persze türelmetlen magával szemben és ostorozza magát.
A lányomról még nem beszéltem! ... Említettem hogy van egy volt férjem is......
Az egész úgy indult, hogy kerestem valamit, mi az ADHD...stb..
Hogyan jelenik meg nálam, bennem ...
Mit tudok kipipálni a tünetekből?
Mi kellene ahhoz, hogy ne a diagnózisok határozzanak meg?
Mi kellene ahhoz, hogy a diagnózis helyett meglássuk azt ami van és felfedezzük a szépséget, a lehetőségeket, a negyszerűséget, az élet csodás ajándékait, a SAJÁt és gyermekeid képességeit?
Mi lehetséges, amiről elképzelésed sincs, és ha megengeded a lehetőségét, akkor egy más valóságot hoz létre?
Mi van ha ez lehetne az első lépés ...
a lehetőségek felé,
MAGad felé,
gyermeked felé?
"Csak" egy könyv - Tanítanál halat fára mászni? https://www.libristo.hu/hu/konyv/tanitanal-halat-fara-maszni-hungarian_49234332 "Csak"egy beszélgetés. https://www.facebook.com/oromlet/
“Ne skatulyázd be a bélyegek alapján ezeket a gyerekeket. Így elvágod magad azoktól az ajándékoktól, amit adhatnak neked. Ehelyett tegyél fel egy kérdést: " Mi azaz ajándék amit nem fogadok be?"- Gary Douglas
.jpg)