"Ha létezik, akkor meg fogom találni; és ha megtalálom, akkor létezni is fog"
"Ha létezik, akkor meg fogom találni; és ha megtalálom, akkor létezni is fog" - mondja a kislány királynő M.Ende : A Végtelen történet című művében - mikor elindul megkeresni a Vándorló Hegy Öregjét.
M.Ende 1979 őszén írta a könyvet. Nem vagyok a tudomány követője, de nem hiszem, hogy akkor végeztek kísérleteket kvark-kal vagy ha igen, azok nem voltak publikusak.
Amit A Végtelen történetben olvashatunk, azt a spiritualitás piacán màr sokan hirdetik ...
És a tudomány is utolérte M. Ende-t.
"Amikor sikerült bebizonyítani a szubatomi részecskék, vagyis a kvarkok létezését, a tudósok keresni kezdték ezeket. Arra jöttek rá, hogy bár nincsen bizonyíték arra, hogy a kvark egy bizonyos helyen létezik, valamiért ott keresték, és attól fogva, hogy ott keresték, ott is tűnt fel. Csak akkor találhattak rá, ha egy bizonyos helyen akarták keresni. De hát miért, tették fel a kérdést, miért van az, hogy a kvark csak akkor lesz ott, ha ott keresik? És miért nem volt ott addig, amíg nem ott keresték?
A válasz a jelek szerint abban rejlik, hogy a kvarkként ismert energiarészecske reagál az emberi gondolatra."
"Először is, meg kell értenünk, hogy a valóságunk aszerint alakul, amire koncentrálunk, amire kivetítjük gondolatainkat. …"
Az idézeteket Barbara Wilder-től vettem.
A tudományos kutatásba nem mennék bele mélyebben.., ahogy említettem nem vagyok egy tudományos alkat.
A második részét talán 10-15 évvel ezelőtt én is így fogalmaztam volna meg és mellette soha nem értettem hogy akkor miért nem az történik amire koncentrálok, amire gondolok pl. Lottó ötös ( te is meg szoktad kérdezni ugye?;) )
A gondolatod már egy eredmény ( olvasd el ezt az írást pontosan ez van szintén tudományosan alátámasztva ).... eredménye valami sokkal èszerűtlenebbnek. És ráadásul mennyi gondolatod van és mennyi gondolatod jut el a felismerés, a tudatos szintre? Vagy inkább azt nevezzük gondolatnak, amiről tudunk? Igen...és aztán marad valami amiről nem tudsz... legalábbis az eszeddel... ott van valami ami a gondolatokat generálja.... vagyis az a "forrása" a megélt valóságunknak és azt kell elérnünk.... a teljes energiát. Újra felfedezni, hogy az az óceán is mi vagyunk és a csepp is az óceánban. Na persze nem tudományos felfedésre gondoltam... a teljes megélèsre, átélésre és élésére.
A koncentráció, fokusz is más értelmet nyert az évek soràn, bár mindenkinek egyénileg meglehet a maga értelmező kézi szótára. Nálam ezek a szavak az akarást, az erőltetézt hozzák szinonimaként. Márpedig azt tudom, hogy ha lebegni szeretnék a vizen, ahhoz el kell engednem magam, bele kell lazulnom és órákat is lebeghetek különösebb erőlködés nélkül. Szóval hogy lehetnék egy a hullámokkal, a széllel ha erőlködöm...De hogy viharosabb példát hozzak.. ha bármi belekerül egy örvénybe úgy jut ki onnan a leggyorsabban és a legmagasabbra ha nem kapálózik ha elengedi magát ....
Írjuk át ezt az utolsó idézetet....
A valóságunk a láthatatlanban gyökerezik, ami nem más mint tiszta energia. Mi is energia vagyunk... minden csupán energia. ("Ha megakarod érteni az Univerzum titkait, gondolkodj energiában, frekvenciában és rezgésben" Nikola Tesla) Szivesebben használom a láthatatlant... az energia szó elkezdi beindítani a tudományos agyakat... A láthatatlan csak a fizikai érzékszerveknek láthatatlan az érzékeléseddel felfogható és soha nem is szakadtál el tőle mert te magad is az vagy - csepp és óceán - Az érzékelésben a tested is segít, támogat csak figyelj rá.
És ha már "látsz" akkor higyj magadnak, magadban és ne a logika, ész, gondolkodás alapján válasz, hanem az alapján amit "tudsz" még akkor is ha semmi tudomány, tanulmány, gyakorlat .... nem támasztja alá.
Az érzékelésünket elaltatták, elfedtük, de soha nem veszett el. Nem veszítheted el, hagyhatod el MAGadat! TE leporolhatod, letisztíthatod és újra hangolhatod. Nem csak a csepp&tenger vagy, hanem Aladdin és a csodalámpa is egyszemélyben.
Csak választás, kérés és elfogadás kell hozzá. Olyan mint mikor megrendeled a kedvenc pizzádat... kiválasztod, a megrendeléssel kinyilvánítod a kérésed, ha szeretnéd megkapni akkor teszel is érte amit kell - pizza esetén fizetsz - és persze kinyitod az ajtót és átveszed a dobozt mikor megérkezett.
Melyik a "leghatékonyabb" "tisztítószer" , a "leggyorsabb" " weboldal" a rendeléshez?
Nálam ez viszi a pálmát minden mellett is ...
Ami nálam megnyerte az aranypálmát és mindent is magába foglal és túlszárnyal